Volkswagen elektrificerer Vatikanets bilflåde

Volkswagen støtter Vatikanstaten i overgangen til bæredygtig mobilitet og vil fra starten af 2024 levere næsten 40 fuldt elektriske modeller fra ID.3 til ID.4 og ID.5. De nye elbiler er en del af Vatikanstatens strategi for at reducere CO2-aftrykket og sigter mod at gøre Vatikanets flåde af køretøjer klimaneutral inden 2030. Imelda Labbé, bestyrelsesmedlem med ansvar for marketing, salg og eftermarked hos Volkswagen personvogne, og Dr. Christian Dahlheim, bestyrelsesformand for Volkswagen Financial Services AG, har personligt overrakt de første to styk ID.3 Pro.

Vatikanstaten er stærkt engageret i implementeringen af innovative og bæredygtige løsninger, der gør det muligt konkret at reducere menneskelig aktivitets påvirkning af miljøet for at beskytte planeten. Mobilitet er kernen i et specifikt program kaldet "Økologisk Omvendelse 2030", som sigter mod at reducere CO2-aftrykket af statens flåde af køretøjer. For at opnå dette skal de eksisterende fossildrevne køretøjer gradvist udskiftes med elektriske køretøjer for at gøre hele flåden CO2-neutral inden 2030.

Volkswagen er valgt som partner til dette projekt, og gennem Volkswagen Financial Services vil mærket levere en flåde af køretøjer til Vatikanstaten fra begyndelsen af 2024. På et senere stadie vil yderligere nul-emissions-køretøjer fra Volkswagen-koncernens mærker gradvist blive overdraget, indtil hele flåden er fuldstændigt udskiftet inden 2030.

"Elektrificeringen af flåder bliver stadig vigtigere over hele verden. Det faktum, at Vatikanets medarbejdere nu også vil være blandt vores ID.-kunder i fremtiden, er en stor ære for vores brand og viser, at vores 100 % elektriske ID.-modeller er attraktive," sagde Imelda Labbé under overleveringen af de to første ID.-biler i Vatikanstaten.

Dr. Christian Dahlheim tilføjede: "Vi er glade for at støtte Vatikanet i dette vigtige projekt. Det er noget meget specielt for os og viser, at vi er fuldstændig konkurrencedygtige med vores mobilitetsløsninger."


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk